Några tips inför äventyret!


Dagarna blir längre och nätternas köld släpper och blir till skön svalka. Tiden många av oss friluftsvänner kallar för högsäsong är här och nya äventyr i det vilda planeras och utförs. Här delar vi med oss av några tips som vi hoppas att du kommer ha nytta av. Och ett bra första tips för ett lyckat äventyr är en karta! Spana in våra kartor och inspireras till att se nya platser eller återbesök gamla smultronställen. Att hänga tillsammans över en karta och planera kommande eskapader är en bra uppladdning före ni tar steget ut i vildmarken.

Det första du ska packa i din väska inför ditt äventyr är ditt första hjälpen kit! Tänk också på att komplettera med sådant som är relevant för just ditt äventyr, så som skavsårsplåster och myggmedel. Glöm heller inte att packa eventuella mediciner du behöver för att må bra. 

Undvik skador från början med rätt utrustning och var förberedd på det värsta. Köp inte dina vandringskängor dagen före avresa utan ge dem gärna någon månad på foten före vandringen så slipper du obehagliga överraskningar. Räkna med att det kommer ösregna och storma fast att väderleksprognosen säger 20 grader och måttliga vindar. Det är i sådana situationer du är glad över att ändå packat den där regnponchon som egentligen inte tar någon större plats.


Den lättaste saken att packa, men kanske också den viktigaste, är ett gott humör. En glad och välmående grupp med positiv energi löser problem som uppstår under resans gång betydligt mycket bättre än vad ett gäng med surmulna och hungriga vandrare gör. En god hjälp för att hålla humöret uppe är förstås maten. Packa lätt och packa rätt med frystorkad mat men ta gärna med lite lyxiga färskvaror till en av middagarna.

De bästa tipsen ger vi dig i butiken när du berättat för oss vart resan bär. Ska du till exempel vandra i skogen bland stora träd kan vi rekommendera en härlig hammock att sova i. Ska du däremot upp på fjället har vi tält som tål hårt väder och ger bra skydd för väta.

Varmt välkommen in till oss på Viltskogens i Vänersborg. Vi är ditt basecamp i butik och på nätet!

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.